Utsukusy Arnica olie

Artikelnummer: 437
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 dagen

De Nederlandse naam voor Arnica Montana is Valkruid, maar deze plant wordt in de volksmond eigenlijk altijd "Arnica" genoemd.

Arnica olie is de aangewezen olie voor mensen die pijnklachten hebben. Stijve spieren en gewrichten worden verwarmd en soepel. Mensen met chronische pijnen, hardnekkige blessures en met pijnlijke of overbelaste spieren knappen op van een (korte) massage met arnica olie. Arnica olie is pijnstillend, is verwarmend, stimuleert de bloedtoevoer en voert afvalstoffen goed en snel af. Blauwe plekken, kneuzingen en zwellingen verminderen sneller wanneer deze met strijkende bewegingen met arnica olie ingesmeerd worden.

Bij oude blessures werkt arnica olie optimaal wanneer deze met calendula olie of met calendula hydrolaat vermengd wordt.

Arnica olie is een maceraat verkregen door de verse bloemblaadjes van het Arnicakruid te trekken in Utsukusy olijfolie. Arnica laat zich puur moeilijk tot een olie persen en om die reden wordt er van sommige planten (arnica en calendula olie) een maceraat gemaakt. Een maceraat is vaak gemaakt van een basis olie die lang houdbaar is, neutraal ruikt en goed andere stoffen kan opnemen. Voor een maceraat wordt vaak zonnebloem olie of olijfolie als basis olie gebruikt. Bij Utsukusy hebben we olijfolie als basis olie gebruikt.

De Utsukusy arnica olie trekt snel in de huid en blijft niet vet.

 

Arnica olie tegen verstuikingen en stijve spieren

Arnica olie is de beste olie voor de behandeling van bloeduitstortingen, verstuikingen en overbelaste of gescheurde spieren. Het werkt pijnstillend en genezend en zal zwellingen verminderen. Arnica olie verwijdt de bloed- en haarvaten wat tot een verhoogde bloedtoevoer zal leiden, waardoor arnica een aangenaam verwarmend effect heeft. Hierdoor zal een zachte, strijkende massage met arnica olie gezwollen, blauwe plekken laten oplossen. Kneuzingen ontkleuren snel met het gebruik van arnica olie omdat de afvoer versneld wordt.

Wegens de pijnstillende werking, wordt arnica olie ook ingezet bij zenuwpijnen en reumatische aandoeningen van spieren en pezen, met name in de rug.

Wanneer er pijn en stijfheid is opgelopen door de combinatie van een val en schrik, bijvoorbeeld door een val waar er in eerste instantie niets aan de hand bleek te zijn, maar je de volgende dag pijnlijk en stram van uit je bed komt, is arnica olie het middel om je snel weer pijnvrij en goed te voelen.

Wat erg prettig is aan arnica olie is dat het ook werkt op oude blessures. Die oude blessure waar je af en toe nog last van hebt, kan verder genezen door het gebruik van arnica olie.

 

Arnica olie als massage olie of als bad olie

Wanneer de bloedsomloop traag of zwak is, zal een massage met arnica olie de warmte en levensenergie (lust) terug doen keren. Arnica olie voelt erg koesterend en beschermend aan.

Een scheutje arnica olie in bad voor het slapen gaan, zorgt voor een veilig, verwarmd en ontspannen gevoel.

 

Arnica olie als haarolie

Arnica olie zal de haargroei bevorderen en helpt bij kaalhoofdigheid met als oorzaak stress. De olie is voor een nog groter effect te combineren met Calendula hydrolaat.

 

Arnica olie is voor uitwendig gebruik

Hoewel arnica pijnstillend en afvoerend werkt, is het van belang om arnica olie niet op een open huid te gebruiken. Een huid die verwond is, kan sneller gaan ontsteken wanneer je er arnica olie op smeert. Wanneer je last hebt van kneuzingen die bijvoorbeeld gepaard gaan met (schaaf)wonden, gebruik je calendula olie of calendula hydrolaat op de open huid en arnica olie alleen op de gesloten huid eromheen.

 

Geschikt voor de gevoelige huid

Inhoud: 150ml

Leeftijd: alle leeftijden

Een weldaad bij kneuzingen, blessures, bloeduitstortingen

Pijnstillend

 

* Gratis verzending bij bestellingen boven de € 100

 

Specificatie Omschrijving
INCI Lijst: 100% olijfolie waar gedurende een periode de bloemblaadjes van arnica in heeft gelegen om alle voedingstoffen uit de bloemen in de olie te laten trekken, (maceraat). Maceratie (Latijn macerāre: zacht maken, weken) is een zuiver fysisch proces waarbij een plant enige tijd wordt blootgesteld aan de inwerking van een vloeistof zoals water, olie of alcohol. Die vloeistof dient als oplosmiddel voor bepaalde bestanddelen hiervan. De vloeistof die de oplosbare stoffen heeft opgenomen, wordt maceraat genoemd. In tegenstelling tot wat gebeurt bij oplossing, blijven er onoplosbare delen over, zodat de oorspronkelijke vorm en structuur van het gemacereerde voorwerp grotendeels behouden blijft. In tegenstelling tot bij extractie, wordt bij maceratie geen warmte toegevoegd. Het wordt daarom ook wel 'koude extractie' genoemd.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »