De schoonheid van Utsukusy

De schoonheid van Utsukusy

Naast mooie huidverzorgingsproducten en cosmeceuticals uit de Utsukusy Medical divisie, hebben we ook hele mooie Ayurvedische oliën. Ze zijn geschikt voor masseurs en schoonheidsspecialisten, maar ook thuis kan je er veel plezier van hebben.

Tatiana deed een verkorte Ayurvedische test om haar Ayurvedische type te bepalen. Bij haar kwam er uit dat ze het Kapha type is.

 

Kort door de bocht is het Kapha type, het type wat een overmaat aan aarde heeft, gecombineerd met het element water.

 

Het Kapha type heeft een stabiele constitutie. In de Ayurveda wordt vaak gekeken naar de spijsvertering, die van het Kapha type is stabiel en regelmatig. Het Kapha type heeft als voordeel dat ze zowel lichamelijk als emotioneel niet snel uit balans zijn te brengen, maar wanneer een Kapha type niet helemaal in balans is, kunnen ze stagneren. Ze zijn dan weer moeilijk in beweging te brengen.

 

Utsukusy ontwikkelde samen met een Ayurvedisch therapeut de Kapha, Pitta en Vata olie en de rustgevende Welzijnsolie en de nieuwe energie gevende Regenboog olie.

 

In Utsukusy Schoonheidssalon wordt er per Ayurvedisch type anders gemasseerd. Het altijd denkende en kouwelijke Vata type krijgt een massage met de verwarmende en rustgevende Vata olie met lange, strijkende bewegingen.

Het vurige Pitta type wordt met de verkoelende en rustgevende Pitta olie gemasseerd met rustige en lokale bewegingen.

Het vermoeide Kapha type wordt met de stimulerende Kapha olie gemasseerd met rustige, maar ritmische bewegingen.

 

De Ayurvedische oliën van Utsukusy zijn op verschillende manieren te gebruiken: als massage olie uiteraard, als lichaamsolie als bodylotion, om een detox aan jezelf te geven (dan smeer je jezelf van top tot teen in, laat het 15 minuten intrekken en neem je daarna een douche), als packing, als haarmasker en als verzorgende gezichtsolie.

 

Tatiana gebruikte de Kapha olie thuis uit en in deze blog laat ze je weten wat haar ervaring is met de Ayurveda Kapha olie. Lees je mee?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.