Utsukusy Druivenpit olie

Utsukusy Druivenpit olie

Hou jij van je huid verzorgen met olie? Druivenpit olie is een populaire olie wanneer het om gezichtsverzorging gaat. Het is namelijk een zogeheten drogende olie, dat wil zeggen dat hij intrekt.

Zoals gezegd is druivenpit olie een drogende olie. Als het om basis olie gaat, worden ze ingedeeld in 3 categorieën:

Een vette olie

Een half drogende olie

Een drogende olie

 

Wanneer we het over een vette olie hebben, spreken we van een olie die grotendeels op de huid blijft liggen en wanneer je hem niet afneemt, vet blijft op de huid. Vette oliën zijn ideaal om een ontspanningsmassage mee te geven met lange strijkende bewegingen, omdat de olie vet blijft en je over de huid glijdt. Voor een massage waar je dieper op de weefsels inwerkt, is een vette olie minder geschikt, omdat je met een vette olie geen grip krijgt. Een voorbeeld van een vette olie is avocado olie.

 

Een half drogende olie is een geschikte massage olie wanneer je wil masseren, maar nog wel wat grip op de spieren en/of bindweefsel wil hebben. Voor een droge huid is een half drogende olie ook geschikt om het lichaam en eventueel het gezicht in te smeren.

Een voorbeeld van een half drogende olie die ideaal is voor massage bij pijnklachten is arnica olie.

Als neutrale olie, die ook op het hele lichaam en eventueel gezicht aangebracht kan worden, is amandel olie een voorbeeld van een half drogende olie.

 

Een drogende olie trekt na in masseren volledig in de huid. Drogende oliën zijn geschikt om je gezicht mee in te smeren, maar ook voor massages waarbij je de olie dieper in de weefsels wil laten trekken, zoals bij een anti cellulitis massage. Dan is een drogende olie zeer geschikt. Druivenpit olie is een voorbeeld van een drogende olie.

Druivenpit olie is niet alleen populair omdat het een drogende olie is, maar ook omdat deze olie veel linolzuur en vitamine C bevat. De combinatie van vitamine C en linolzuur zorgt voor een actieve opname van zuurstof in de huid en druivenpit olie heeft een actieve antioxidant werking op de huid. Hierdoor is druivenpit olie geschikt bij behandeling van pigmentvlekken én tegen witte uitgebleekte vlekken op de huid.

 

Het verschil tussen een eetbare olie en een massage olie is de mate van filteren. Je huid is in staat om voedingstoffen door de huid op te nemen, maar daarvoor moeten de voedingsstoffen (moleculen) klein genoeg zijn. Grote moleculen dringen niet door in de huid en dan heeft je huid niets aan de olie die je er op smeert. Een eetbare olie is vaak 1 of 2 keer gefilterd en behoudt hierdoor een rijke smaak.

Een goede massage olie is, afhankelijk van de kwaliteit hiervan 2 tot 10 keer gefilterd. Hoe vaker de olie gefilterd is, hoe beter de kwaliteit van de olie is om op je huid te gebruiken. Maar er geldt ook: hoe vaker de olie gefilterd is, hoe minder olie er overblijft uit de grondstoffen en hoe kostbaarder de olie dus wordt. 

 

Een basis olie kan je altijd verrijken met een paar druppels etherische olie, voor de geur, de werkzame stoffen in de etherische olie en natuurlijk voor de aromatherapeutische werking van de etherische olie.

 

Natasja ontving de Utsukusy Druivenpit olie en de etherische neroli (oranjebloesem) compositie. Twee hele mooie én veelzijdige producten! Op haar blog vertelt ze je hoe deze oliën haar bevallen zijn. Lees verder

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.