Utsukusy Rozenhydrolaat

Utsukusy Rozenhydrolaat

We hebben een ontzettend fijne samenwerking met beauty blogger Tatiana van Blog en Beauty. En wat ons ook ontzettend blij maakt, is haar oprechte liefde voor onze huidverzorgingsproducten. Voor ons is er niets mooier dan iemand gelukkig zien. En Roos. Ja, rozen dragen daar aan bij. Vandaag op de blog, het Utsukusy Rozen hydrolaat.

Rozen hydrolaat. Wat is het en hoe gebruik je het? Als je zelf nog niet bekend bent met de term hydrolaat is lotion of huidlotion het gene wat er het dichts bij in de buurt komt.

 

Een hydrolaat wordt ook nog wel eens een bloemenwater genoemd, maar andersom mag een bloemenwater geen hydrolaat heten als het geen hydrolaat is.

 

Eh wat?

 

Een hydrolaat is het opgevangen stoom vocht (destillaat) wat vrijkomt wanneer bloemen, kruiden, takjes, blaadjes, kortom plantaardige bestanddelen in water worden verdampt. Wat er gebeurt is dat de natuurlijke olie uit de planten los komen en op het water gaan drijven. Zo wordt etherische olie gemaakt. Het stoom wat vrijkomt wordt ook opgevangen. Olie en water mengen normaliter niet, maar door het destillatie proces, binden olie deeltjes zich aan de stoom en zo wordt er een hydrolaat gevormd.

 

De kwaliteit van het hydrolaat wordt onder andere bepaald door de ratio tussen het gebruikte water en de hoeveelheid plantaardig materiaal en uiteraard ook door de kwaliteit van de planten.

 

Utsukusy gebruikt voor haar etherische oliën en voor haar hydrolaten de meest zuivere grondstoffen in hoge concentratie, omdat onze hydrolaten ook in de schoonheidssalons als natuurlijke huidlotions gebruikt worden. Zo maken we gebruik van onbespoten bloemen en kruiden. Kortom: de kwaliteit moet hoog zijn, anders willen schoonheidsspecialisten er uiteraard niet mee werken.

 

Het rozen hydrolaat wordt gemaakt van de Bulgaarse roos. Deze roos staat het meest bekend om haar heerlijke geur.

 

Wat is het verschil tussen een hydrolaat en een bloemenwater? Zoals gezegd mag een hydrolaat bloemenwater genoemd worden maar is het andersom niet het geval. Wanneer een bloemenwater niet gedestilleerd is uit water en planten, maar bijvoorbeeld druppels etherische olie en parfum bevat, mag het geen hydrolaat heten. Veel bloemenwaters bevatten namelijk synthetische stoffen en parfum. Dat is ook de reden waarom bloemenwaters vaak vele malen goedkoper zijn dan natuurlijke hydrolaten.

 

Natuurlijke hydrolaten bevatten de voedingstoffen, vitamines en mineralen die van nature in de plant voorkomen. Zo is roos bijvoorbeeld uitstekend in te zetten bij een rijpere huid en tegen rimpels, maar ook tegen acne om haar natuurlijke antibacteriële eigenschappen.

 

We stuurden Tatiana het Utsukusy rozen hydrolaat en vroegen haar deze te testen.

 

"Voor mij is de zoektocht naar het merk dat bij mijn huid past, geëindigd toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de salonproducten van Utsukusy." Wauw, wij runnen de Utsukusy groothandel voor schoonheidssalons, de Utsukusy Schoonheidssalon en de Utsukusy webshop met veel passie en plezier, maar een opmerking als deze lezen, geeft ons een glimlach van oor tot oor. Want dáár doen we het nou voor. Van etherische oliën, en van 100% natuurlijke huidverzorgingsproducten tot en met onze cosmeceuticals die het beste uit zowel de natuur als de wetenschap halen, je kan bij Utsukusy terecht!

 

Vandaag vertelt Tatiana jullie meer over ons 100% natuurlijke rozen hydrolaat. Dit is een hele zachte huidlotion die voor verschillende huidproblemen geschikt is. Van acne tot rimpels, de mooie Bulgaarse roos brengt soelaas. De hydrolaten van Utsukusy zijn natuur zuiver. Ze bevatten namelijk écht alleen het opgevangen destillatie stoom (wat hydrolaat heet) en natuurlijke zouten zodat je hydrolaat minstens 12 maanden na openen goed blijft. Nieuwsgierig hoe Tatiana ons rozen hydrolaat ervaren heeft? Dat lees je hier op haar beauty blog

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.