Huidverzorgingsproducten die verlichting brengen bij rosacea en couperose

Wist je dat bijna 20% van de blanke vrouwen boven de 30 jaar heeft last van Rosacea? Rosacea ontwikkeld zich vaak tot couperose en deze twee aandoeningen worden vaak in één adem genoemd.

 

 

De kenmerken van rosacea

  • Regelmatig optreden van roodheid van het gezicht. De roodheid van de huid komt vooral snel op tijdens het sporten, tijdens lichamelijke inspanning, drinken van alcohol, bij temperatuursverschillen of bij het eten van gekruid voedsel.
  • Kleine zichtbare bloedvaatjes in het gelaat die ook te zien zijn wanneer je geen lichamelijke inspanning verricht.
  • Soms wat onderhuidse bultjes die lijken op puistjes, maar die niet goed kunnen worden uitgedrukt.
  • Gevoeligheid voor cosmetica producten, snel reacties hebben op cosmetica.
  • Een brandend of stekend/prikkelend gevoel van de gezichtshuid al dan niet veroorzaakt door cosmetica.
  • Gevoelige of snel geïrriteerde ogen.

 

 

Het ontstaan van couperose

Vaak kan je al last hebben van rosacea zonder dit actief door te hebben. Uiteindelijk zal er ook couperose ontstaan. Couperose is eigenlijk het wijder worden van de vaatwanden en het ontwikkeld zich vaak op de wangen en op en rond de neus. Couperose kan variëren van kleine rode adertjes tot en met een grote rode vlekken en het kan hierdoor ontsierend zijn. Door de huid met rosacea goed te verzorgen, met gerichte huidverzorgingsproducten, kan je couperose voorkomen en rosacea verzachten.

Wanneer je couperose ontwikkeld, blijven de kleine adertjes in de huid permanent verwijd. Ze kunnen nog verder verwijden wanneer je lichamelijke inspanning verricht of alcohol drinkt, maar de adertjes kunnen niet meer vernauwen tot het niveau waar je aders normaal gesproken tot terug moeten kunnen krimpen. De permanente verwijding van de kleine adertjes in het gezicht, is in meer of mindere mate zichtbaar en dat noemen we couperose.

 

 

Huidverzorgingsproducten tegen couperose

De vraag is natuurlijk of er een goede crème tegen couperose bestaat en of je couperose kan verminderen met het gebruik van huidverzorgingsproducten. Het antwoord is gelukkig "Ja'.

Wanneer je al last hebt van couperose, kan je deze verminderen met het gebruikt van een specifieke crème die verzorgend en versterkend op de vaatwanden werkt. Couperose geheel laten verdwijnen, vooral wanneer het al helemaal uitgebreid is over de wangen en de neus, is nagenoeg niet mogelijk. Toch kan je met de juist huidverzorgingsproducten couperose en rosacea behoorlijk laten afnemen of in lichte gevallen, volledig laten verdwijnen.

Bij rosacea of couperose, maar bijvoorbeeld ook bij spataderen is het van belang de vaatwanden soepeler te maken, zodat de vaten weer kunnen bewegen: uitzetten en nauwer worden.

Een aantal ingrediënten in huidverzorgingsproducten die aan het versoepelen van de vaatwanden bijdragen zijn druivenpit olie, klaver, groene thee, paardenkastanje en cypres.

 

 

Huid lotion of olie tegen couperose

Voor de strijd tegen couperose moet je het gebruik van een goede huidlotion (hydrolaat) of het gebruik van een olie niet onderschatten. Een hydrolaat is heel fijn stoffelijk en kan diep doordringen in de huid om couperose, rosacea en ook spataderen tegen te gaan. Combineer bij voorkeur een lotion met een couperose crème voor het beste resultaat.

Hieronder tref je een overzicht van de huidverzorgingsproducten van Utsukusy tegen couperose aan.