Huidverzorgingsproducten voor de droge huid

Een droge huid is over het algemeen dunner dan een vette huid, maar er zijn altijd mensen die van nature een dikkere huid hebben maar toch last hebben van een droge huid.

Over het algemeen wordt aangenomen dat je op latere leeftijd meer last hebt van een droge huid dan wanneer je jong bent. Kinderen maken vaak ruim voldoende talg en hyaluronzuur in de huid aan om de huid van binnen uit voldoende te hydrateren en te vetten.

Toch kan je ook op een jonge leeftijd al te maken krijgen met een droge huid. Vooral wanneer er huid problemen zijn zoals eczeem, schilfers of een huid die gevoelig is, kan een huid snel droog worden.

 

Is een droge huid een vochtarme huid?

Een droge huid is vaak ook een vochtarme huid, maar een vochtarme en droge huid hoeven niet per definitie hetzelfde te zijn. Vaak is er bij een vochtarme huid sprake van een verstoorde huidbarrière. Hierdoor verdampt te huid te veel vocht, terwijl er bij een droge huid vaak sprake is van een huid die vanaf jonge leeftijd al last had van een droog of trekkerig gevoel en vaak vormt de droge huid ook sneller huid schilfers doordat er te weinig talg aangemaakt wordt. Vaak kunnen een droge huid en een vochtarme huid wel met dezelfde soort huidverzorgingsproducten verbeterd worden.

 

Het reinigen van de droge huid

Een droge huid reinig je bij voorkeur met een reinigingscrème. Probeer schuimende reinigers, zoals een schuimende facewash te vermijden en reinig een droge huid nooit alleen met water, want dit droogt de huid alleen maar verder uit.

Reinigen met een reinigingscrème heeft als voordeel dat de crème emulgeert: dat wil zeggen dat de crème de droge huidschilfertjes bij het langzaam masseren van de reinigingscrème oplost en dat de reinigingscrème meteen de bovenste huidlaag terug vet. Hierdoor geeft je de huid tijdens het reinigen al de eerste verzorging mee.

 

Werkzame bestanddelen in huidverzorgingsproducten tegen een droge huid

Vocht is wel key bij een droge huid. Een droge huid maakt vaak minder hyaluronzuur aan. Met het ouder worden maken we van nature al minder hyaluronzuur aan, dus wanneer je al last hebt van een droge huid, zal dit met het ouder worden niet uit zichzelf verbeteren. Hyaluronzuur is dan ook een belangrijk bestanddeel in huidverzorging. De huid kan hyaluronzuur via cosmetica opnemen en kan zich daarmee herstellen.

Andere belangrijke verzorgende bestanddelen in huidverzorgingsproducten voor een droge huid zijn vitamine A, vitamine C en vitamine E, vaak ook algemeen antioxidanten genoemd. Deze houden de huid cellen gezond. Vooral wanneer de vitamines A,C en E samen gecombineerd zijn in een product, vormen ze een stabiele verbinding en een krachtig antioxidant.

Daarbij is het ook belangrijk om naast hydraterende bestanddelen ook vettende bestanddelen in je huidverzorging te hebben, zoals bijvoorbeeld Aloë vera of bijenwas, om de bovenste huidlaag soepel te houden.

 

Huidverzorgingsproducten tegen een droge huid

Hieronder een overzicht van onze huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor de droge huid.