Huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor de gevoelige huid

We krijgen veel mensen in de schoonheidssalon en in de webshop die last hebben van een gevoelige huid. Vooral veel mensen geven aan "vroeger" geen gevoelige huid gehad te hebben, maar er tegenwoordig last van te hebben.

 

Het ontstaan van een gevoelige huid

Er zijn uiteraard mensen die altijd al last hebben gehad van een gevoelige huid. Zij zijn ermee geboren. We komen echter veel vaker mensen tegen die een gevoelige huid ontwikkeld hebben.

Een gevoelige huid ontstaat vaak door een combinatie van factoren. Uitlaatgassen, sigaretten rook, fijnstof, airconditioning, verwarming, temperatuur schommelingen, hormonen, te weinig water drinken, onvoldoende vitamines en mineralen binnen krijgen, onvoldoende slaap of een onregelmatige slaap, te weinig frisse lucht, de combinatie van siliconen in crèmes met een te ondiepe dagelijkse reiniging van de huid, parabenen in cosmetica en vooral parabenen in je dagelijkse voeding spelen allemaal een rol. 

 

Kenmerken van een gevoelige huid

Een gevoelige huid krijgt sneller rode vlekjes, droge plekjes, schilfertjes, onzuiverheden, een trekkerig gevoel, een slapper wordende huid en reacties op cosmetica.

 

Behandeling van de gevoelige huid met crèmes

In tegenstelling tot veel andere cosmetica merken die producten voor de gevoelige huid leveren met weinig voedingstoffen, zodat de huid niet (verder) geïrriteerd raakt, produceert Utsukusy juist crèmes vol voedingstoffen speciaal voor de gevoelige huid.

In onze optiek gaat hier de zin: "Voorkomen is beter dan genezen" niet op. Waarom niet? Je gevoelige huid is 9 van de 10 keer ontstaan door een wisselwerking tussen bovenstaande factoren. Een gevoelige huid die in de loop van de jaren is ontstaan, kan dus ook weer herstellen. Dus waarom zou je verdere irritaties proberen te voorkomen zonder dat je de huid probeert te genezen? Laten we én / én doen!

 

Bouw de weerstand van je gevoelige huid op

Onze filosofie is dat een gevoelige huid vaak wordt veroorzaakt door bovenstaande factoren. Door alle invloeden heeft de huid een lagere weerstand gekregen. Je kan zeggen dat je huid chronisch verkouden is geworden. Met onze reinigingsproducten en crèmes voor de gevoelige huid vullen we deze tekorten aan, zodat de weerstand van je huid opnieuw opgebouwd wordt en je daadwerkelijk weer van je gevoelige huid af kan komen. Vooral de mineralen in onze crèmes bouwen de huid weer op. De huid wordt steviger, fijne lijntjes verdwijnen, de teint van de huid wordt weer levendig, de huid voelt op een natuurlijke wijze zacht en rustig aan.

Want wat is er nou heerlijker dan van je gevoelige huid weer een gezonde en stralende huid maken?

 

Is een gevoelige huid ook altijd een droge huid?

Het is overigens een misverstand om te denken dat de gevoelige huid altijd een droge huid is. Een gevoelige huid kan tegelijkertijd ook een gemengde huid zijn, of zelfs een vette huid. Vaak ontwikkeld een gevoelige huid sneller rosacea of couperose en, omdat de huid zo hard moet werken, kan de gevoelige huid tevens een vochtarme huid zijn en verslapt de gevoelige huid sneller.

Gebruik bij een gevoelige huid altijd een dun laagje crème zodat de huid zich weer rustig kan opbouwen. Het resultaat is een stevigere, goed gevoede en stralende huid, zonder onzuiverheden of irritaties.

Hieronder onze cosmetica die geschikt is voor de gevoelige huid. In principe is al onze cosmetica geschikt voor de gevoelige huid, omdat we hypo allergene cosmetica produceren zonder GMO en parabenen, maar in het overzicht staan de producten waarvan wij weten dat mensen aangeven dat hun gevoelige huid er echt van opknapt.

 

Crèmes voor de gevoelige huid

Het is een groot overzicht, dus over de crèmes kunnen samenvattend aangeven:

 • Gevoelige huid met parfumallergie: VR crème
 • Gevoelige en gemengde huid: Shashimi lijn
 • Gevoelige en vochtarme huid: Artificial Skin lijn
 • Gevoelige en oudere of droge huid: Sirtuina's lijn / Artificial Skin
 • Gevoelige en slappere huid eventueel met couperose: Sarcodes Couperose lijn
 • Gevoelige en slappere huid: Resilience lijn
 • Gevoelige, gemengde en slappere huid: Platinum lijn
 • Gevoelige en slappere huid met pigmentvlekken en rimpeltjes: Wakai lijn
 • Gevoelige huid met uitslag of eczeem: Kyoto crème
 • Gevoelige huid die stug of ruw is geworden: Rosa Mosqueta crème
 • Gevoelige huid met rode vlekjes: Sarcodes Couperose lijn

Crèmes zonder parabenen en GMO vrije cosmetica

De crèmes van Utsukusy bevatten geen parabenen. Sinds 2012 produceren wij al onze cosmetica zonder parabenen. Al onze cosmetica is hypoallergeen en uitvoerig dermatologisch getest, in vivo en in vitro (dierproefvrij). We gebruiken geen GMO gewassen in onze cosmetica.

Vanaf de oprichting van Utsukusy in Japan is onze cosmetica al dierproefvrij. We hechten waarde aan mens, dier en milieu en we gaan hier zo zorgvuldig mogelijk mee om.

 

Dierproefvrije cosmetica

Alle cosmetica van Utsukusy is dierproefvrij. Ook de cosmeceuticals uit de Utsukusy Medical lijn zijn zonder dierproeven ontworpen en geproduceerd, iets waar we erg trots op zijn. Diepgaande huidverbetering zonder dat er dieren leed berokkend is.