Huidverzorgingsproducten tegen pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn hardnekkig. Pigmentvlekken komen het meeste voor bij vrouwen. Niet alleen worden pigmentvlekken als ontsierend beschouwd, pigmentvlekken verhogen ook daadwerkelijk de kans op huidkanker. Voorkomen is beter dan genezen, maar als je eenmaal pigmentvlekken hebt, is het fijn om gerichte cosmetica tegen pigmentvlekken te gebruiken.

 

Oorzaak van pigmentvlekken

80% van pigmentvlekken en rimpels wordt veroorzaakt door UV straling, dat wil zeggen, door de zon. Pigmentvlekken worden veroorzaakt door melanine in de huid. Onder invloed van de zon wordt de melanine aanmaak in de huid gestimuleerd, waardoor de pigmentvlekken donkerder worden en eigenlijk permanent op de huid zichtbaar blijven. Als melanine zich gaat ophopen op een specifieke plek op je huid dan ontstaat er een pigmentvlek.

In de regel beginnen pigmentvlekken zich te vormen naarmate je ouder wordt. Dit is dan ook de reden waarom pigmentvlekken ook ouderdomsvlekken genoemd worden. Kinderen hebben nagenoeg nooit last van pigmentvlekken.

Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door hormonale veranderingen, het "zwangerschapsmasker" is hier een goed voorbeeld van. Hierboven stond al aangegeven dat vrouwen vaker last hebben van pigmentvlekken dan mannen. Dit heeft alles met onze vrouwelijke hormoonhuishouding te maken. Pigmentvlekken kunnen zich sneller vormen tijdens de zwangerschap, tijdens de pubertijd of tijdens de overgang. Daarnaast zijn er bepaalde medicijnen die de gevoeligheid van de huid voor de zon verhogen, wat ook weer de kans op vorming van pigmentvlekken verhoogt.

 

Zijn sproeten per definitie pigmentvlekken?

Sproeten en pigmentvlekken zijn iets anders. Ook sproeten worden een stuk beter zichtbaar onder invloed van zonlicht, maar sproeten zijn veelal rond van vorm, terwijl pigmentvlekken zich soms kunnen uitbreiden en bijvoorbeeld bijna een heel voorhoofd kunnen beslaan. Daarnaast vormen pigmentvlekken zich op een aantal delen van het lichaam. De meest voorkomende plek voor de vorming van pigmentvlekken is het gezicht. Dit is ook het deel van ons lichaam wat over het algemeen het meeste zonlicht krijgt. Pigmentvlekken vormen zich echter ook vaak op de handen of op andere delen van het lichaam, zoals op de schouders en op de decolleté.

 

Bescherm je huid tegen de zon om pigmentvlekken te voorkomen

Wanneer je last hebt van pigmentvlekken is een goede bescherming tegen de zon een absolute must have.

Zoals hierboven aangegeven zijn pigmentvlekken hardnekkig, voorkomen is dan ook beter dan genezen. Dit is ook de reden waarom pigmentvlekken niet met één salonbehandeling te verwijderen zijn, tenzij je extreem agressief te werk gaat met een chemische peeling waarmee je huidlagen (met de pigmentvlekken) verwijdert.

 

Salonbehandeling tegen pigmentvlekken

In Utsukusy Schoonheidssalon in Scheveningen, bieden we salonbehandelingen tegen pigmentvlekken. Omdat Utsukusy rekening houdt met de gevoelige huid, zijn onze pigmentvlekken behandelingen ook geschikt voor de gevoelige huid.

Deze behandelingen zijn als een kuur te volgen en gemiddeld zijn er 5 á 6 behandelingen nodig om de pigmentvlekken te verwijderen, afhankelijk van de grootte, hoeveelheid en intensiteit van de pigmentvlekken.

Om de pigmentvlekken behandeling thuis voort te zetten en de resultaten te vergroten, hebben we beauty boxen ontwikkeld met op elkaar afgestemde producten.

Uiteraard is het ook mogelijk om thuis met een crème pigmentvlekken aan te pakken, zonder salonbehandelingen, maar dan zal het een stuk langer duren voordat je het effect van de crème tegen pigmentvlekken ziet. Resultaten zijn daarbij ook afhankelijk van de soort en ernst van de pigmentvlekken.

 

Cosmetica en crèmes tegen pigmentvlekken

We hebben naast crèmes tegen pigmentvlekken, ook lotions (hydrolaten) en olie die pigmentvlekken voorkomen en verminderen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van onze crèmes die effectief zijn tegen pigmentvlekken.