Huidverzorgingsproducten tegen rimpels en geschikt voor de rijpere huid

Rimpels, tja, we houden er niet van. Maar kan je er wat tegen doen? Meestal gaan ouder worden, huidveroudering en rimpels hand in hand met elkaar. Maar ook ingespannen kijken, een beroep beoefenen waarbij je in weer en wind buiten bent, en fronsen zijn veroorzakers van rimpels.

Naarmate we ouder worden wordt onze celdeling anders. Wanneer we jong zijn en nog in de groei zijn, is onze celdeling sneller. Zo ook de celdeling in onze huid. Dat is ook de reden waarom het absoluut heel belangrijk is om de huid van kinderen goed te beschermen in de zon. Zij zijn vatbaarder voor het aanmaken van beschadigde huidcellen waardoor huidkanker veroorzaakt wordt, omdat hun celdeling van nature sneller is dan die van een volwassene.

 

UVA/UVB bescherming

Maar ook volwassenen hebben het absoluut nodig om hun huid goed te verzorgen en te beschermen tegen de zon. UV staling is namelijk de grootste oorzaak van huidveroudering, huidbeschadigingen, rimpels, lijntjes, pigmentvlekken, een droge en vochtarme huid en uiteraard ook huidkanker.

Natuurlijk hebben we de zon hard nodig, ook voor de aanmaak van vitamine D in de huid onder invloed van de zon. Een goede huidbescherming in de zon met een goede UVB-UVA filter is echter wel pre om niet alleen rimpels en huidveroudering maar ook huidkanker te voorkomen.

 

Huidveroudering en rimpels

Waar we nog prachtig mooie cellen maken wanneer we jong zijn, worden naarmate we ouder worden, de zogeheten telomeren aan de uiteinden van ons DNA korter. Dit leidt tot veroudering. Ook in de huid, zodat er rimpels ontstaan. 

 

Anti-oxidanten en telomeren tegen huidveroudering en rimpels

Er zijn een aantal stoffen in cosmetica die actief huidveroudering en rimpels bestrijden. Anti-oxidanten zijn heel erg belangrijk voor een goede en gezonde celdeling en anti-oxidanten gaan huidveroudering en rimpels actief tegen. Anti-oxidanten zijn verschillende stoffen, bijvoorbeeld Vitamine A en Vitamine C vallen onder anti-oxidanten. Telomeren zijn eiwitten aan de uiteinden van ons DNA. Telomeren in cosmetica geven verbluffende resultaten op de huid die door de zon beschadigd is en telomeren in cosmetica verminderen rimpels significant.

Plantaardig collageen in serums en crèmes verminderen rimpels niet direct, maar stimuleren wel een gezonde vochthuishouding in de huid. Een huid die goed gehydrateerd is, is voller, steviger en daardoor ook strakker, zodat rimpels minder zichtbaar zijn.

Cosmetica die de collageen aanmaak in de huid stimuleren werken beter tegen rimpels dan cosmetica die collageen bevat. Meestal wordt er plantaardig collageen in een crème gedaan om te hydrateren, terwijl de anti rimpel crèmes over het algemeen anti-oxidanten, telomeren, aminozuren en vitamine A, E en F bevatten die de natuurlijke collageen aanmaak in de huid stimuleren om actief de vorming van rimpels te remmen en bestaande rimpels te verminderen en minder diep te maken.

 

Anti rimpel crèmes

De effectieve anti rimpel crèmes van Utsukusy zijn ontwikkeld door Utsukusy Medical, de medische divisie. Dit zijn de zogeheten cosmeceuticals. Hier is diepgaand dierproefvrij onderzoek gedaan naar de werking van telomeren en anti-oxidanten op de huid.

Onze anti rimpel crèmes kunnen hierdoor dus ook ingezet worden door huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten die significante huidverbetering willen bereiken. Voor thuisgebruik hebben we de home care packs ontwikkeld om dagelijks de beste anti rimpel crème te kunnen gebruiken.

Onze medische lijnen zijn:

  • Miracle Instant Tensor Flash, een anti rimpel serum met een direct resultaat. Met dit serum ben je voor 10 uur lang van je rimpels af. Het resultaat is tijdelijk, maar direct zichtbaar. Bij dagelijks en langdurig gebruik worden rimpels permanent minder diep, doordat de collageen aanmaak in de huid door gebruik van dit anti rimpel serum gestimuleerd wordt.
  • Sirtuina's anti rimpel crème voor 50 plussers met anti oxidanten uit de blauwe druif. Geschikt voor een oudere huid met rimpels en voor de droge huid/vochtarme huid.
  • Telomerasa's anti rimpel crème voor 40 plussers met telomeren. Bijzonder effectief tegen huidbeschadigingen, huidveroudering ten gevolge van de zon en tegen rimpels.
  • Wakai anti rimpel creme voor 40 plussers. De Wakai lijn heeft een drievoudige werking: anti rimpel creme, creme tegen pigmentvlekken en creme tegen huidverslapping/verstevigende creme. Voor een diep huidherstel.
  • Artificial Skin, een mooie lijn voor de droge en vochtarme huid, met een hele mooie antirimpel werking.
  • Resilience, intelligente cosmetica die de voedingstoffen gedoseerd gedurende de dag afgeeft tot in de celkern. Werkt tegen rimpels en werkt verstevigend op de huid.
  • Dragon Blood, een regenererende lijn met een rimpel vullend effect.

Naast onze medische cosmetica hebben we natuurlijk nog andere prachtige anti rimpel crèmes. Ook het effect van een hydrolaat als pure kruiden lotion moet niet onderschat worden bij de behandeling van rimpels.

Bekijk ons aanbod aan cosmetica tegen rimpels hieronder.