Huidverzorgingsproducten voor de futloze en slapper wordende huid

Een futloze en slapper, of dunner wordende huid kenmerkt zich door een grauw uiterlijk. De huid ziet er vermoeid uit en kan zelfs een beetje gaan hangen, of slapper worden.

Zeker naarmate we ouder worden, maken we onder andere minder collageen aan in onze huid. De huid kan ook vocht verliezen en deze combinatie maakt dat onze huid slapper wordt.

Een jonge huid kenmerkt zich door een fris uiterlijk en strakke gezichtscontouren. Voor sommige mensen is het krijgen van rimpels nou niet perse het probleem, maar zit het probleem hem meer in een slappere en futloze huid, waardoor de huid een beetje los lijkt te zitten op de gezichtscontouren, zoals op de kaaklijn en in de hals.

 

De overeenkomsten tussen een futloze en een slapper wordende huid

Waarom worden een futloze huid en een slapper wordende huid in één adem genoemd? Bij een futloze huid is er vaak sprake van een minder goede doorbloeding, waardoor deze grauw wordt. Wanneer daar nog problemen bij komen zoals dieper liggende onzuiverheden of het onvermogen van de huid om crèmes op te nemen, spreken we van een zuurstof arme huid. Bij een slappe huid is er vaak ook, net als bij de futloze huid, sprake van minder doorbloeding in de huid.

Verslapping van de huid ontstaat door huid die niet meer elastisch is, of wanneer er sprake is van verzakking van onderhuids vet- en spierweefsel. Dit begint bij een minder goede doorbloeding van de huid en minder collageen aanmaak in de huid als een natuurlijk verouderingsproces. De huid wordt dunner en daarnaast ook slapper.

Door het slapper worden en het hangen van de van de (gezichts)huid, worden er ook rimpels in de huid "getrokken". Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dieper wordende rimpel naast de neus naar de mondhoeken toe.

 

Huid verstevigende gezichtsmassage

Wanneer de huid slapper wordt of er futloos uit ziet, kan deze verstevigd worden door iedere dag twee maal daags jezelf een shiatsu gezichtsmassage te geven. Massage stimuleert te doorbloeding en het drukken op de shiatsu drukpunten stimuleert te stofwisseling. De huid wordt doorbloed en geactiveerd om afvalstoffen af te voeren. De huid wordt steviger en krijgt haar gezonde, frisse teint terug. 

 

Oorzaken van verslapping van de huid

Er zijn een aantal factoren die actief bijdragen aan verslapping van de huid:

  • Zon schade. UVA/UVB straling is een grote veroorzaker van huidbeschadigingen en het verouderen van de huid. Daarnaast worden 80% van de pigmentvlekken door UV straling veroorzaakt. Te veel zon, breekt collageen in de huid af. Collageen zorgt voor stevigheid in ons bindweefsel in de huid en een gebrek aan collageen in de huid leidt tot een slapper wordende huid.
  • Roken. Roken belemmert de zuurstofopname, niet alleen in de longen en het bloed, maar ook in de huid. Daarnaast verbruikt roken veel vitamine C, wat een antioxidant is voor het lichaam en ook voor de huid. Ook roken breekt de collageenvezels in de huid af, waardoor de huid sneller vaal, dof, futloos of slap wordt.
  • Natuurlijk verouderingsproces. Naarmate we ouder worden maken we minder collageen aan in de huid en wanneer we onze huid niet goed verzorgen, kunnen we ook last krijgen van een vochtarme huid, waardoor de huid sneller slapper wordt en rimpels vormt.
  • Erfelijkheid. Een van nature dunnere huid is vaak wat droger, vormt sneller rimpels en wordt sneller slapper.

De gevoelige huid van hals en decolleté

De dunne huid van hals en decolleté is zeer vatbaar voor huid verslapping. Omdat deze huid al van nature dunner en gevoeliger is dan de gezichtshuid, verraad je hals of decolleté vaak eerder je leeftijd dan je gezicht dat doet. Een goede verzorging van de tere huid van hals en decolleté kan het verslappen en rimpelen van de huid vertragen en voorkomen. De verzorging van hals en decolleté is geen overbodige luxe.

 

Crèmes tegen een futloze huid en verstevigende crèmes tegen een slappe huid

Wanneer je last hebt van een futloze of slappe huid, wil je graag de doorbloeding in de huid opnieuw stimuleren en de vaatwanden in de huid gezond houden. Dit leidt niet alleen tot een frisse teint, maar ook tot een stevigere huid. Crèmes die de collageen aanmaak in de huid stimuleren, zon beschadigingen tegen gaan, vitamine A bevatten en geschikt zijn voor een vochtarme huid, maar ook de crèmes tegen couperose omdat ze de vaatwanden en de huid opnieuw elastisch maken, zijn de producten die ook een stevigere huid geven.

 

Een stevige huid

Hieronder een overzicht van onze cosmetica die de huid steviger maken, huid verslapping en rimpels tegen gaan.