Huidverzorgingsproducten tegen een vette huid en acne

De vette huid maakt over het algemeen te veel talg aan. De meesten mensen ontwikkelen een vette huid gedurende de pubertijd onder invloed van hormonen. De vette huid ontwikkeld sneller mee-eters, puistjes en acne.

 

Acne en mee-eters

Wanneer de huid niet alleen te veel talg aanmaakt, maar ook verstopt raakt, wordt er acne gevormd. Een overschot aan talg wat verhard (verhoornd) blijft in de porie van de huid zitten en vormt daar een bruine of zwarte mee-eter. Het onderhuidse talg kan gaan ontsteken, met puistjes en/of acne tot gevolg. Daarnaast kunnen er ten gevolge van diep zittende acne ontsierende littekens ontstaan.

Over het algemeen verdwijnt de vette huid weer voor het 18e levensjaar, maar uiteraard zijn er mensen die tot ver na hun 30e nog steeds last hebben van een vette huid en/of mee-eters en acne.

 

Een vette huid of een zuurstof arme huid?

Het normaliseren van een vette huid is een delicaat proces. Je wil graag een creme hebben die matteert, zodat je niet glimmend door het leven hoeft, maar je wil ook graag een creme hebben die voldoende hydrateert en voedt.

Zeker wanneer je ouder bent dan 20 en niet per definitie een vette huid hebt, maar nog wel regelmatig last hebt van onzuiverheden, is het de moeite waard om eens te kijken op de pagina over een zuurstof arme huid. Als je merkt dat sommige crèmes te veel vet achterlaten op je huid, maar een gel of creme voor een vette huid je huid te weinig voeding geeft, is de kans groot dat je een zuurstof arme huid hebt ontwikkeld zonder je dit te realiseren.

 

Het reinigen van een vette huid

Het is heel erg belangrijk om een vette huid twee keer per dag goed te reinigen. Wat wellicht nóg belangrijker is voor de reiniging van de vette huid, is dat het reinigen en verzorgen zacht gebeurt.

Een te agressieve reiniging, die de huid te veel stript van het overmatig geproduceerde talg, doet meer kwaad dan goed. Als reactie op het plotseling droog zijn van de huid, reageert de toch al verstoorde vette huid opnieuw met extra talg aanmaken. Hierdoor gaat de vette huid nog meer glimmen en is de kans op de vorming van mee-eters, puistjes en acne alleen maar groter.

Bij een te agressieve reiniging kunnen er zelfs droogte lijntjes ontstaan, terwijl sommige delen van de huid nog steeds vet zijn, worden of blijven. De huid heeft dan naast een talg overschot ook nog een vocht tekort. Dan ben je verder van huis.

 

Een vette huid heeft hydratatie nodig

Een vette huid moet daarom absoluut gehydrateerd worden! Een goede hydratatie stabiliseert de stofwisseling in de huid, wat weer tot een betere balans in de huid zorgt. Juist omdat onze cosmetica is ontworpen om de stofwisseling in de huid te stimuleren en normaliseren en om de huid diep te hydrateren, zijn sommige producten die geschikt zijn voor de droge huid óók geschikt voor de vette huid.

 

Wees zacht voor je vette huid

Een vette huid is eigenlijk een verstoorde huid. Bij Utsukusy gaan we op een bepaalde manier om met een huid die verstoord is: zacht en respectvol. Het is belangrijk om de huid weer te normaliseren en om hierbij zacht en helend te werk te gaan, in plaats van agressief.

Je wilt immers een gezonde, stralende huid zonder mee-eters of acne en je wil een vette huid niet graag inruilen voor een droge of vochtarme huid.

 

Crèmes voor de vette huid en tegen acne

Hieronder tref je cosmetica aan die geschikt is voor de vette huid. Ze zijn bedoeld om de vette huid op een zachte manier te normaliseren, zodat je straks trots kan zeggen dat je een normale huid hebt.