Utsukusy Koudgeperste Jojoba olie 150ml

Artikelnummer: Jo
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1-3 dagen

Koudgeperste Jojoba olie

Jojoba olie wordt geperst uit de zaden van de jojobastruik. Deze zaden bevatten een vloeibare was die olie genoemd wordt. Deze was brengt een dun en niet vet aanvoelend beschermlaagje aan op de huid. Jojoba olie hydrateert de bovenste huidlagen goed en is hierdoor geschikt voor de droge en gevoelige huid.

 

Jojoba olie voor ieder huidtype

Jojoba olie reguleert de vochtbalans van de huidcellen, remt de talgproductie en is daarom geschikt voor zowel een droge als een vette huid. Jojoba olie wordt ook vaak gebruikt als huidverzorging door mensen die last hebben van eczeem of psoriasis. Jojoba heeft tegelijkertijd een talg regulerende functie, zodat de olie, wanneer ruimer gebruikt, een remmende werking heeft op overmatige talg productie, onzuiverheden en acne. Jojoba olie heeft een ontstekingsremmende werking.

Jojoba olie wordt veel toegepast in cosmetica omdat het niet alleen vetzuren bevat, maar ook antioxidanten. Dit houdt de huid soepel en beschermt de huid tegen zonschade. Jojoba olie dringt diep door in de huid waar het van binnenuit hydrateert. Een wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit van Caïro uit 2005 toont aan dat jojoba olie een ontstekingsremmende werking heeft. Hierdoor is de olie extra goed voor de probleemhuid zoals eczeem, psoriasis en de geïrriteerde huid. Door de hoge verdraagbaarheid is de olie geschikt voor alle huidtypes, het verzacht zelfs de droge en gevoelige huid.

 

Onverzadigde vetzuren en vitamine E

Jojoba olie is rijk aan onverzadigde vetzuren, voelt licht aan en wordt niet ranzig. Jojoba olie kan ook met andere olie gemengd worden om de andere olie langer houdbaar te maken.

Door het hoge gehalte aan tocopherol (vitamine E) oxydeert Jojoba-olie langzaam, blijft de olie stabiel en stimuleert het herstel van littekens. Jojoba olie heeft een natuurlijke antioxidant werking en is dus uitstekend geschikt voor de ouder wordende huid. Bovendien beschermt jojoba olie de huid en het haar tegen weersinvloeden. Daarnaast heeft jojoba olie een natuurlijke zonnebeschermingsfactor 4 en zorgt ervoor dat de huid langer bruin blijft.

Jojoba olie is eigenlijk geen olie maar een was-ester. Was-esters hebben een grote stabiliteit en oxideren vrijwel niet. Hierdoor is de olie lang houdbaar, tot wel 20 jaar.

 

Jojoba olie voor je haar

Behalve goed voor de huid is jojoba olie ook goed voor het haar. Jeukende hoofdhuid en droog haar kunnen behandeld worden door een hoofdmassage met jojoba olie.

 

Inhoud: 150ml

 

* Gratis verzending bij bestellingen boven de € 100

 


INCI: Simmondsia chinensis seed oil (jojoba olie)

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »