Utsukusy Kruidnagel etherische olie 6ml

Artikelnummer: 459
Beschikbaarheid: Nabestelling
Levertijd: 4-6 weken

Kruidnagel essentiële olie om in een basis olie te mengen, voor in een aromalamp of toegevoegd aan een neutrale douchegel of opgelost in wat melk of honing voor in bad.

Tijdens de Han-dynastie voerde het keizerlijke China een levendige handel met het eiland Ternate (noordelijke Molukken). De Kruidnagels werden door de Chinezen niet alleen in de keuken gebruikt maar ook om de adem te verfrissen. De etherische olie was goed voor de behandeling van diarree, hernia en bronchitis.

Arabische handelaren brachten deze specerij naar Europa waar ze voor veel geld verkocht werd. Vooral Griekse artsen maakten bij hun behandelingen gebruik van Kruidnagels.

Toen Europese ontdekkingsreizigers uiteindelijk de specerij-eilanden ontdekten probeerden zij met alle macht de alleenheerschappij over de handel te verkrijgen. In 1599 kwamen de eilanden in handen van de Hollanders (VOC) die de Kruidnagelteelt naar Ambon verplaatsten en alle bomen op Ternate en andere eilanden vernietigden. Na de vernietiging van de bomen op Ternate braken er allerlei vreemde ziektes onder de plaatselijke bevolking uit. De handel in Kruidnagelbomen werd verboden en op Ambon werd het aantal bomen tot 500.000 beperkt. De producenten waren verplicht de Kruidnagels voor een uitzonderlijk lage vaste prijs aan de VOC te leveren, te grote oogsten werden aan de vlammen geofferd om de prijs in Europa kunstmatig hoog te houden. Zodoende werden enorme rijkdommen vergaard.

Rond 1770 is het de Fransen gelukt Kruidnagelbomen op verschillende West-Indische eilanden aan te planten waardoor de monopolie van de Hollanders doorbroken werd.

In de Middeleeuwen werd Kruidnagel aanbevolen bij hoofdpijn, doofheid en waterzucht, evenals bij kiespijn een toepassing die eeuwenlang heeft standgehouden. Ook tegenwoordig wordt kruidnagel olie nog veelvuldig toegepast in tandheelkundige preparaten. In de oorsprongslanden wordt de olie gebruikt om de pijn bij het baren te verlichten en bij het verbinden van de navelstreng. Een Kruidnageltinctuur wordt gebruikt tegen huidinfecties o.a. scabiës en voetschimmel.

Kruidnagelolie verdampen helpt om geestelijke en lichamelijke oude wonden te genezen en knagende pijnen te verlichten. Versterkt de zelfhelende krachten in de mens en het gevoel van eigenwaarde. Deze olie heeft een zeer sterke en beschermende werking op de psyche van de mens en wordt dan ook vaak gebruikt door magnetiseurs omdat de essence hun helende krachten verhoogt.

contra-indicatie: Nooit onverdund op de huid gebruiken, kan ernstige irritaties veroorzaken. Niet gebruiken tijdens zwangerschap.

Inhoud 6 ml

 

Brievenbus pakket

* Gratis verzending bij bestellingen boven de € 100

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »