Utsukusy Mirre etherische olie 6ml

Artikelnummer: 476
Beschikbaarheid: Nabestelling
Levertijd: 4-6 weken

Mirre essentiële olie om in een basis olie te mengen, voor in een aromalamp of toegevoegd aan een neutrale douchegel of opgelost in wat melk of honing voor in bad.

Mirre werd voor het eerst 3700 jaar geleden genoemd, het is daarmee het oudst bekende parfum. Samen met Wierookhars werd het naast goddienstige rituelen ook voor behandeling van de vele kwalen gebruikt. De Sumeriërs moeten al in 3500 voor Chr. een vorm van destillatie gekend hebben. Er zijn in Mesopotamië medische teksten gevonden die stammen uit 1700 voor Chr. waarin o.a. het gebruik als mondverzorging in combinatie met aluin vermeld werd.

Mirre werd in alle oude beschavingen gebruikt voor het desinfecteren en genezen van wonden. Griekse soldaten hadden een flesje Mirre bij zich om wonden te reinigen en sneller te laten genezen. Bij de Egyptenaren heette de hars "antyw" en werd gebruikt voor het balsemen der doden en samen met honing toegepast in pleisters voor de verzorging van wonden.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt het niet alleen gebruikt bij wonden en bloedingen, maar ook bij de behandeling van zweren, aambeien en vrouwenkwaaltjes. Vaak wordt Mirre aan het vee gevoerd omdat het de melkproductie en kwaliteit gunstig zou beïnvloeden. Zo als ook in Somalië waar het aan kamelen gegeven wordt om de melkopbrengst te verhogen. In dit land wordt het ook toegepast bij de behandeling van geslachtsziekten.

In alle culturen is Mirre-rook een belangrijke insectenbestrijder en vindt het toepassing bij meditatie en godsdienstige rituelen. In de loop der tijden is Mirre een symbool voor lijden en de dood geworden. Op zijn weg naar Golghota boden joodse vrouwen Jezus een verdovende drank met Mirre aan. Aan het kruis kreeg Christus eveneens een mengsel van Mirre en wijn. Ook ter dood veroordeelde gevangen kregen wijn met Mirre om de pijn te verminderen.

Mirre heeft een kalmerende invloed op het zenuwstelsel en brengt de geest tot rust. Bij hyper nerveuze personen verdampen in de leefruimte. Ook verdampen bij ziekte of mentale problemen. Net als Wierook is Mirre dé olie voor gebed en meditatie. Hij is van grote waarde voor mensen die het gevoel hebben dat ze emotioneel of spiritueel zijn vastgelopen en die weer verder willen met hun leven. Mirre geeft helderheid, inzicht, innerlijke rust en is een geschenk aan het kind dat geboren moet worden maar ook een geschenk aan het kind in ieder mens. De olie heeft een verwarmende en stimulerende uitwerking op het fysieke lichaam en kan worden gebruikt voor versterking van de wortelchakra.

contra-indicatie: Niet gebruiken tijdens zwangerschap en tijdens het zogen. Niet onverdund op een gevoelige huid gebruiken. Niet geschikt voor baby`s en kleine kinderen.

Inhoud 6 ml

 

Brievenbus pakket.

* Gratis verzending bij bestellingen boven de € 100

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »