Utsukusy Salie hydrolaat toner lotion

€19,50
Artikelnummer: 529
Beschikbaarheid: In backorder
Levertijd: 4-6 weken

Salie hydrolaat

Salie hydrolaat is geschikt voor de vette huid, de ontstoken en onrustige huid met acne. Een zuurstofarme huid herstelt weer.

 

Salie hydrolaat voor de huid

Een huid met ontstekingen en/of acne knapt geweldig op van salie hydrolaat. Salie hydrolaat werkt samentrekkend en antiseptisch op de huid; hierdoor is het effectief tegen virussen op de huid en het remt infecties veroorzaakt door bacteriën. Acne wordt vaak veroorzaakt door een hormonale onbalans gecombineerd met extra talg aanmaak waar bacteriën acne kunnen veroorzaken. Door de specifieke eigenschappen van salie is dit zo'n fijn en effectief hydrolaat tegen acne. Salie hydrolaat bevat looistoffen en ketonen en deze werken ontstekingsremmend en ontkrampend.

Omdat salie transpiratie laat afnemen, kan salie hydrolaat ook als een natuurlijk deodorant gebruikt worden. Het salie hydrolaat heeft niet alleen een verkoelend effect op de huid, maar ook op gedachten en emoties.

 

Salie hydrolaat als haar lotion

Net als rozemarijn hydrolaat, maakt salie hydrolaat donker haar donkerder en geeft het het haar een mooie glans. Wanneer je salie hydrolaat in je shampoo mengt lijkt grijzend haar iets donkerder waardoor het minder opvalt. Ook donker haar wordt vaak lichter in de zon en vooral wanneer je grijzend bent kan de verkleuring onregelmatig worden. Wanneer je bruine haar in de zomer lichter wordt en je dit liever niet hebt, is dagelijks salie hydrolaat met een neutrale shampoo mengen een goed middel om je donkere haarkleur te behouden.

 

Salie hydrolaat en de hormoonhuishouding

Salie hydrolaat is een prettige lotion om dagelijks je huid mee te reinigen en voeden, wanneer je na je 20e nog last hebt van acne en dit door een nog niet gestabiliseerde hormoonhuishouding komt. Een overmatige productie van oestrogenen wordt geremd door salie, en waar een tekort aan vrouwelijke hormonen is, stimuleert het salie hydrolaat de aanmaak hiervan.

Tijdens opvliegers en bij overmatig transpireren in de overgang is salie hydrolaat een heerlijke lotion. Salie hydrolaat voorkomt overmatig transpireren bij dagelijks gebruik en een spray over het gezicht verneveld geeft verkoeling tijdens een opvlieger.

 

Salie hydrolaat en emoties

Het reinigen met salie rook is tegenwoordig overal bekend. Van oudsher wordt salie gebruikt door Indianen om ruimtes te reinigen en om ceremonies in te luiden. Salie is slijmoplossend en daarmee goed voor de longen. Het werkt antiseptisch bij verkoudheid en virus dodend. Salie hydrolaat is reinigend en ontsmettend.

Als spray in de woning verwijdert salie hydrolaat negatieve energieën. Voor mensen die een negatieve gedachte in hun hoofd blijven herhalen, zoals iets onaardigs tegen jezelf, hebben baat bij salie hydrolaat. Veel tieners hebben baat bij salie hydrolaat, zowel voor hun huid, als voor hun, aan veranderingen onderhevige emoties.

 

Werkzame stoffen in salie hydrolaat

Er zitten maar liefst 15 soorten etherische oliën in salie. Salie bevat daarnaast veel diterpene bitterstoffen. Salie hydrolaat bevat triterpenen, het fenolzuur rozemarijnzuur en flavonoïden. Salie heeft de eigenschap om sterk op vrouwelijke hormonen te lijken waardoor salie hydrolaat het aangewezen hydrolaat is voor vrouwen die last hebben van hun huid door hormoonverstoringen, last hebben van de pubertijd of last hebben van de overgang. Wetenschappelijk gesproken kan je zeggen dat salie hydrolaat zwak werkende fyto-oestrogenen bevat. Daarnaast bevat salie hydrolaat looistoffen, hars, saponinen en choline.

 

* Gratis verzending bij bestellingen boven de € 100

 

Specificatie Omschrijving
INCI Lijst: Salvia officinalis (sage) water: hydrolate 98,69%
Natural preservatives: sodium benzoate 0,3%, gluconolactone 1%, calcium gluconate 0,01%.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen